Aproximativ 2.500 de elevi arădeni ar putea rămâne fără bănuții de transport la școală, de la finele anului. Și asta pentru că, pe fondul unor schimbări legislative, Consiliul Județean nu va mai putea acoperi subvențiile de acest gen. Ordonanța de Urgenţă 54 a Guvernului, proaspăt emisă nu mai permite administrațiilor să asigure aceste cheltuieli.

De această schimbare legislativă vor fi afectați sute de elevi din multe localități din județ. Reprezentanții Consiliului Județean susțin că, această ordonanță va avea consecințe dramatice. Mai mult, în lipsa asigurării cheltuielilor de transport, absenteismul școlar ar fi practic încurajat.

„Este o decizie grea, care afectează grav mii de elevi doar în Arad. Sper că părinţii şi profesorii vor reacţiona, iar Guvernul va reveni asupra acestei decizii, care afectează familiile cu venituri reduse şi poate conduce la creşterea ratei de abandon şcolar. Noi vrem să menţinem sprijinul pentru elevii navetişti, dar trebuie să avem un cadru legal. În plus, mai multe curse ale CTP ar putea fi afectate, dacă Guvernul PSD îşi menţine decizia”, a spus Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Recomandările redacției