Mii de elevi din Arad, riscă să rămână cu mediile neîncheiate

0
464

Se apropie vacanţa intersemestrială dar cu toate acestea, peste 1.900 de elevi din judeţul Arad, nu au încheiate mediile. Acest lucru s-a întâmplat, deoarece mulţi elevi nu au participat la activităţile online şi nu pot primi note.

Marius Gondor, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad a declarat luni, pentru o agenţie de presă, că 1.927 de elevi nu au note suficiente pentru încheierea mediilor, mai mulţi decât la raportarea din urmă cu două săptămâni, când şcolile au transmis că în această situaţie sunt 1.817 copii. Conform declaraţiilor acestuia, cei mai mulţi dintre copiii cu problem, sunt cei care nu au participat la activităţile online, astfel că nu pot fi evaluaţi. În această situaţie sunt 1.340 de elevi din 1.927 fără suficiente note.

„Diferenţa de 587 copii reprezintă, în mare parte, elevi care deşi au participat la activităţile şcolare online, au doar o notă sau insuficiente note pentru încheierea mediilor. Aceştia mai au o şansă să-şi rezolve situaţiile în această săptămână”, a spus şeful ISJ Arad.

Dintre elevii care au mediile neîncheiate, 357 sunt din ciclul primar, 854 sunt din ciclul gimnazial, 492 sunt liceeni, 23 sunt de la cursuri post-liceale şi 201 sunt de la şcoli profesionale.

Precizăm că elevii care nu au participat la cursuri online nu invocă lipsa echipamentelor. Noi am distribuit tablete tuturor copiilor care au solicitat. Avem în judeţ în jur de 700 de elevi care nu au semnal la internet în zonele în care locuiesc, dar nu putem lega această cifră de cea a copiilor cu situaţii neîncheiate. Asta pentru că marea majoritate a elevilor care nu au acces la internet au participat totuşi la activităţi, primind cursurile pe suport de hârtie sau prin alte modalităţi, astfel că au mediile încheiate”, a spus Marius Gondor.

Există situaţii în care elevii au plecat din ţară în ultimul an, ori care au refuzat să primească tabletele oferite de stat, pentru că părinţii lor nu au vrut să semneze contractul de comodat pentru dispozitivul primit, care rămâne în inventarul şcolilor şi este dat în folosinţă copilului,  mai precizează Gondor.

În judeţul nostru, învaţă aproximativ 46.000 de elevi, ceea ce înseamnă că puţin peste 4% dintre ei nu au au încheiate situaţiile şcolare până la această dată.

Conform dispoziţiilor Ministerului Educaţiei, mediile pe primul semestru vor putea fi încheiate în termen de opt săptămâni de la momentul începerii cursurilor din semestrul II.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.