Peste 14.000 de fermieri arădeni vor primi subvenţii pe suprafaţă în această perioadă. Fondurile plătite în avans de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură se ridică la aproape 39,09 milioane de lei. Subvenţiile au putut fi plătite cu eforturi din partea angajaţilor APIA.

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Arad anunţă faptul că a efectuat plata în avans aferent cererilor unice de plată depuse în campania 2015, pentru un număr de 14.802 fermieri, din totalul de 22.738 solicitanţi. Avansul a constat in plata a 54 euro/ha la un curs de 4,4176 lei. Plata avansului a fost posibilă ca urmare unor eforturi deosebite depuse de angajaţii APIA care, în zilele de 28 şi 29 noiembrie au lucrat până la ore târzii, iar în data de 30 noiembrie 2015 până la ora 24:00, termen limită până la care putea fi efectuat avansul“, a susţinut Mihaela Cancel, director executive APIA.

Fermierii care nu au beneficiat de plată în avans fac parte din categoria celor selectaţi la control prin teledetecţie, control clasic în teren, se află în zonele selectate pentru controlul prin teledetecţie, ori cererile de plată necesită anumite clarificări, plata pentru aceştia urmând a fi efectuată urmare finalizării acestor controale.

Recomandările redacției