Mii de imobile au fost cadastrate în mai multe comune din județ

0
284

Proprietarii a mii de imobile din comuna Șimand primesc noile cărți funciare. Documentele sunt eliberate, gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară, susținut de Guvernul României.  

Finanțarea a fost asigurată atât din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, cât și din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad.  

Noile cărți funciare ale celor 6.275 de imobile au fost înmânate autorităților locale, joi, 4 martie. Din cele 6.275 de proprietăți, 3.927 au fost cadastrate cu fonduri europene și 2.348 din veniturile proprii ale ANCPI. 

 La evenimentul de predare a noilor cărți funciare au participat Laurențiu Alexandru Blaga, președinte – director general al ANCPI, Iustin-Marinel Cionca-Arghir, președintele Consiliului Județean Arad, Tatiana Clepe, directorul OCPI Arad și Liviu Florin Dema, primarul comunei.  

„Nu pot decât să-i felicit pe toți cei implicați în acest proces pentru modul în care și-au îndeplinit obligațiile în această perioadă cu restricții generate de pandemie. Aș vrea să subliniez că, în ultimul an, am luat mai multe măsuri pentru accelerarea înregistrării proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară cum ar fi cofinanțarea realizării de către primării a planurilor parcelare și scutirea autorităților și instituțiilor din administrația publică centrală și locală de la plata taxelor pentru înregistrarea imobilelor aflate în proprietatea acestora. Anul acesta, am alocat aproximativ 380 de milioane de lei, în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare, pentru primăriile care doresc să înceapă sau să continue lucrările de înregistrare a imobilelor pe sectoare cadastrale”, a precizat Laurențiu Alexandru Blaga.

De asemenea, alte cinci comune din județul Arad beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea sistematică a proprietăților: Hălmagiu, Macea, Șeitin, Vinga și Zărand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.