Planta urât mirositoare înflorește doar o dată la zece ani și poate ajunge până la 3,6 metri înălțime. Cunoscută sub numele de „floarea-cadavru”, din cauza mirosului de corp în putrefacție pe care îl emană, a devenit o adevărată atracție turistică pentru californieni. Mii de oameni s-au înghesuit zilele trecute să vadă planta urât mirositoare care înflorește o dată la zece ani și a cărei floare rămâne deschisă doar 48 de ore, potrivit digi 24.

Planta, Amorphophallus titanum, a început să înflorească duminică după-amiază, iar luni dimineață, biletele de intrare la Grădina Botanică San Diego erau deja epuizate. Potrivit presei locale, peste 5.000 de oameni erau așteptați să viziteze floarea extrem de rară până marți seara.

În momentul în care înflorește complet, planta emană un miros puternic de carne aflată în stare de putrefacție, atrăgând astfel insectele care ajută în procesul de polenizare. Mirosul „florii-cadavru” era atât de puternic încât „îl puteai tăia cu cuțitul”, a afirmat managerul grădinii botanice.

Planta urât mirositoare înflorește doar o dată la zece ani și poate ajunge până la 3,6 metri înălțime. Mai puțin de 1.000 de astfel de plante există, în prezent, în sălbăticie.

Un eveniment similar a avut loc și în comitatul Alameda, din zona golfului San Francisco, la începutul anului. Peste 1.000 de curioși s-au strâns într-o benzinărie abandonată pentru a vedea cu ochii lor „floarea-cadavru”.

Mai puțin de 1.000 de astfel de plante există, în prezent, în sălbăticie, conform digi 24.

Recomandările redacției