Mii de pensionari vor primi pensii sociale mai mari cu 50 de lei

0
528

pensionari

Mii de pensionari arădeni vor primi de anul acesta, o pensie mai mare cu 50 de lei. Chiar dacă suma este mică, la buzunarele acestei categorii de pensionari, majorare va fi resimțită. Și asta pentru că este vorba despre pensia socială garantată de stat. Mii de vârstnici arădeni vor primi pensii majorate. De menționat că, potrivit unei statistici realizate în toamna anului trecut, Mai exact, aproape 43.000 de pensionari beneficiau în fiecare lună o pensie cuprinsă între cei 350 de lei, garantaţi de stat şi 500 de lei.

„În scopul asigurării, din luna Ianuarie 2015, a plății efective a noului cuantum al indemnizației sociale pentru pensionari, Casa Națională de Pensii Publice a început demersurile pentru ca plata diferenţei de indemnizaţie socială să se efectueze în mod centralizat, împreună cu cea de-a doua tranșă de plată a unor drepturi, respectiv plata drepturilor restante.

Astfel, cu sprijinul caselor teritoriale de pensii și al instituțiilor prin intermediul cărora se achită pensiile (S.C. Poșta Română S.A. și băncile partenere), diferențele cuvenite beneficiarilor de indemnizație socială, ca urmare a majorării acesteia de la 350 lei la 400 lei, vor fi achitate până la sfârșitul lunii ianuarie 2015, începând cu data de 23 a lunii“, se arată într-un document al Casei Județene de Pensii Arad.

Pentru a obţine indemnizaţia socială, pensionarii trebuie să îndeplinească anumite condiţii: persoana în cauză să aibă calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, indiferent de data înscrierii la pensie; să aibă domiciliul în România; nivelul cuantumului pensiei cuvenite/aflate în plată să se situeze sub 400 de lei.

Persoanele care beneficiază, prin cumul, atât de unul sau mai multe drepturi de pensie din sistemul public, cât şi de pensie din sisteme neintegrate acestuia, precum şi de drepturi stabilite şi plătite de sistemul public de pensii în baza unor legi speciale, la acordarea indemnizaţiei sociale pentru pensionari se are în vedere nivelul cuantumurilor însumate ale tuturor veniturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.