Mii de persoane au fost legitimate și o sută au fost și amendate pentru nerespectarea restricțiilor

0
226

Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea normelor de protecţie, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor.

Astfel luni, 28 decembrie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 3.299 persoane, verificate 191 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 28 de mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 109 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 23.500 de lei, dintre care două în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

Este interzisă circulația persoanelor în intervalul orar 23:00 – 05:00, cu câteva excepții. Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.