Mii de persoane au participat la manifestarea închinată lui Avram Iancu

0
778

IMG_5211 IMG_5205 IMG_1076La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc la Ţebea tradiţionala sărbătoare de omagiere a lui Avram Iancu, eroul moţilor şi a întregii naţiunii române: s-au aniversat 200 de ani de la naşterea „Crăişorului Munţilor“ – cum îi spun cu drag localnicii.
Cu această ocazie la Ţebea au venit, ca în fiecare an, mii de oameni printre care şi foarte numeroşi oameni politici locali şi de la nivel naţional. Printre aceștia s-au numărat: primarul comunei Hălmagiu, Adrian Ţoca, pri- marul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, primarul oraşului Sebiş, Gheorghe Feieş, primarul oraşului Nădlac, Vasile Ciceac, președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin dar și mai mulți parlamentari și reprezentanți ai mai multor instituții publice și partide politice din județ și din țară, cu toții au fost prezenți la eveniment.
Cu această ocazie, Adrian Ţoca, primarul din Hălmagiu ne-a spus: „este firesc că trebuie să fiu prezent la acest mare eveniment pentru că eroul naţional a avut multe de îndurat în zona noastră. Are o istorie mare în zonă şi de aceea am venit împreună cu delegaţia la Ţebea“.
După ce garda de onoare a prezentat onorul ministrului Apărării Naţionale, cei prezenţi au fost invitaţi la o slujbă de pomenire în cinstea eroului moţilor. După oficierea slujbei a urmat depunerea de coroane la mormântul  Crăişorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.