IMG_2562 IMG_2581 IMG_2590La sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc la Ţebea tradiţionala sărbătoare de omagiere a lui Avram Iancu, eroul moţilor şi a întregii naţiunii române: s-au aniversat 190 de ani de la naşterea „Crăişorului Munţilor“ – cum îi spun cu drag localnicii.
Cu această ocazie la Ţebea au venit, ca în fiecare an, mii de oameni printre care şi foarte numeroşi oameni politici locali şi de la nivel naţional. Printre oamenii politici prezenţi s-a numărat şi preşenditele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, senatorul Traian Igaş precum şi primarul comunei Hălmagiu, Adrian Ţoca.
Cu această ocazie, Adrian Ţoca , primarul din Hălmagiu ne-a spus: „Fiecare moţ a fost la această sărbătoare pentru a-l omagia pe «Crăişorul Munţilor», aşa cum este el numit în zonă. Întradevăr a fost un an când la această sărbătoare a moţilor nu s-au auzit huiduieli de la diferite formaţiuni politice; aşa şi este normal să fie la o astfel de sărbătoare: linişte. Ce vreau să mai spun legat de această sărbătoare de la Ţebea este faptul că a fost o organizare foarte bună, iar organele de ordine au fost la înălţime. Vremea a ţinut cu moţii care au fost prezenţi la sărbătoare şi parcă de la an la an crește tot mai mult numărul celor  prezenţi” a spus Adrian Ţoca.
Cu această ocazie, primarul Adrian Ţoca ne-a spus și câte ceva despre planurile de viitor. „Avem numeroase lucrări edilitar-gospodăreşti prin parc, ne vom ocupa de tăiatul mărăcinişurilor de pe marginea drumurilor şi înlăturarea vegetaţiei uscate. Problema este că nu avem bani să putem face alte lucrări mai importante ce le avem planificate. Acum că am adus vorba de drumuri, cred că în ritmul în care lucrează firmele acestea, mă refer la drumul naţional care străbate comuna noastră, nu vor termina lucrările nici în cinci ani. Nu ştiu de ce nu se lucră, e vai de noi dacă va rămâne drumul aşa peste iarnă  când se va mai aşterne şi zăpadă peste el. Acum, că avem utilajul pe care l-am achiziționat recent nu este o problemă zăpada;  vom rezolva doar să nu avem şanţurile şi drumurile blocate, adică să fie eliberate de fundături. Avem lem­ne pentru iarnă şi mai procurăm şi de acum, încălzirea merge foarte bine, sediul primăriei este zugrăvit; mai avem şi aici de efectuat lucrări la birourile interioare dar cum am mai spus, ne lovim de capitolul bani. Dacă sunt bani le faci de toate, dacă nu, te zbaţi ca peştele pe uscat“ a mai spus edilul comunei Hălmagiu.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției