Mii de rezervări făcute pentru primul restaurant subacvatic din Europa

0
272

Primul restaurant subacva­tic din Europa, „Under” a fost inaugurat în sudul Norve­giei şi, până în prezent, au fost făcute peste 7.000 de rezervări, relatează Mediafax.
Clădirea a fost realizată de firma de arhitectură Snoehetta, care şi-a mai pus amprenta pe Opera din Oslo şi pe muzeul dedicat atacurilor de la 11 septembrie 2001 din New York.
Condiţiile de la intrarea în restaurant, al cărui nume înseamnă „uimire” sau „mirare” în limba norvegiană, sunt similare cu cele ale unei saune. Restaurantul are o secţiune superioară, alcătuită din scânduri de lemn, şi o zonă a meselor, care poate găzdui 40 de persoane, aflată la nivel subacvatic, unde există şi un perete din sticlă. Cele două zone sunt conectate prin intermediul unei scări de opt metri.
„Under” este amenajat astfel încât să nu existe prea multe reflecţii pe sticlă, permiţând, pe timpul zilei, o lumină na­turală filtrată de culoarea verde a Mării Nordului.
O masă completă, care cuprinde 18 fe­luri de mâncare şi include băuturi, poate costa până la 3.700 de coroane norvegie­ne, echivalentul a 340 de do­lari. Mân­că­rurile sunt cu specific local şi conţin fructe de mare.
Primele vizite cu plată vor fi disponibile de la începutul lunii aprilie, restaurantul fiind deschis în prezent doar pentru rudele şi prietenii proprietarilor.
La nivel mondial, există doar câteva restaurante subacvatice, majoritatea în zone tropicale, precum Insulele Maldives din Oceanul Indian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.