Mii de români au fost blocați la Vama Nădlac și au așteptat ore întregi ca să intre în țară

0
457

Mii de români care se întorc din străinătate de Paște au fost blocați la Vama Nădlac în noaptea de vineri spre sâmbătă. Cinci artere au fost deschise de poliţiştii de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, potrivit b1.ro. Cu toate că aceste artere au fost deschise, maşinile au aşteptat pentru a intra în România mai bine de trei ore.

Pentru cei care vin din ţări aflate în scenariul galben aşteptarea a fost şi mai mare din cauza corturilor de triaj, deoarece completarea documentelor a mai durat o oră în plus. Sunt şi români care s-au întors din drum pentru a evita carantina.

În ceea ce-i privește pe cei care se întorc din Germania, mulți n-au aflat că această țară a intrat pe „lista galbenă” și au fost nevoiți fie să stea ore întregi la vamă, fie să se întoarcă. Majoritatea au doar câteva zile de concediu, iar intrarea în carantină le-ar periclita chiar locurile de muncă.

„Stăm acum de trei ore. Facem mai mult la coadă decât la condus. Ruşine! Să le fie ruşine! Nici nu ne dau informaţii şi ne repezesc că nu am citit Monitorul. Când să citim Monitorul dacă am fost la lucru şi am plecat de dimineaţă?”, a declarat o româncă întoarsă din străinătate, potrivit Antena3.

Autorităţile îi sfătuiesc pe românii care vor să vină acasă de sărbători să se informeze înainte de a pleca la drum pentru a evita riscul de a intra în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.