Conducerea Direcției de Sănătate Arad a prezentat o situație privind evoluția cazurilor de persoane infectate cu COVID-19, în ultima săptămână, dar și pe ansamblul perioadei. Astfel, numărul deceselor înregistrate până la data de 12 mai 2020 la nivelul județului Arad este de 75, dintre care 47 bărbați și 28 femei. „În ceea ce privește testele efectuate la nivelul celor două laboratoare în perioada 3 – 10 aprilie 2020, situația se prezintă astfel: 1380 teste au fost efectuate la nivelul laboratorului de la Direcția de Sănătate Publică și 1096 de teste la Spitalului Clinic Județean de Urgență. În mare parte, în laboratorul Direcției de Sănătate Publică s-au făcut teste 1 la 5, adică cinci persoane pe un test. Urmare a acestor teste, într-o săptămână, au fost identificate un număr de aproximativ 100 de persoane pozitive, care au fost luate în evidență, a susținut Horia Timiș, directorul DSP Arad.

Acesta a subliniat că în județul Arad s-au testat în jur de 2.500 de persoane pe săptămână și că se continuă în același ritm de testare. Colaborăm foarte bine cu medicii de familie și vreau să le mulțumesc pentru munca depusă, deoarece ei sunt primii care interacționează cu pacienții și îi urmăresc. Marea majoritate a celor recoltați la solicitarea medicilor de familie au fost pozitivi”, a mai spus Horia Timiș.

La nivelul județului Arad au mai fost efectuate teste la: Penitenciar, Direcția Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția Asistență Comunitară, Cămine private, Spital Ineu, Spital Terapeutică Chișineu- Criş.

Recomandările redacției