Mii de vârstnici vor primi mai mulți bani de la stat; cele mai mari pensii ajung la foști magistrați

0
223

Zeci de mii de pensionari arădeni vor primi mai mulți bani de la stat, nu peste mult timp. De luna viitoare, punctul de pensie crește de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, iar pensia minimă se majorează de la 520 de lei la 640 de lei. Casa de Pensii va anunța beneficiarii de modificările care intră în vigoare.
Vârstnicii se vor alege cu pensii mai mari, în funcție de anii lucrați. Dacă unii vor beneficia de creșteri minime, alții se vor alege chiar cu câteva sute de lei în plus.
Dacă vorbim de inechități, trebuie spus că, cei cu pensia minimă i-au prins din urmă pe foarte mulți dintre cei care au cotizat 15-20 de ani și care sunt tot pe la suma de 500-600 de lei. Ei vor avea un fel de statut de asistat social și vor fi într-o legislație proprie. Pentru aceștia, de la 1 iulie, pensia crește la 640 de lei. Nicio altă pensie, inclusiv pentru cei care au cotizat mai mult de 10 ani, nu va scădea sub 640 de lei.
În timp ce mare parte din pensionarii arădeni au în medie pensii cuprinse între 800 și 2.000 de lei, unii primesc de la stat sume la care majoritatea vârstnicilor nici nu visează.
Topul celor mai bogaţi zece pensionari din judeţul Arad este ocupat de piloţi şi magistraţi, ca și anii trecuți. Este vorba de doi piloţi şi opt magistraţi. Pe locul întâi se află un pilot în vârstă de 55 de ani, a cărui pensie se ridică la aproximativ 24.623 de lei.
Celelalte următoare două poziţii din clasament sunt ocupate de doi magistraţi, care au pensii de 19.281 de lei şi 19.280 de lei. Pe locul patru în top se află un pilot a cărui pensie se ridică la 19.019 lei brut. Celelalte poziții sunt ocupate de vârstnici foști magistrați.
Punctul de pensie este prognozat să ajungă la 1.775 de lei până în anul 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.