Miliardarul rus Roman Abramovici, patronul echipei Chelsea Londra, a primit cetăţenia israeliană, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului israelian, potrivit adevarul.ro.
Ministerul israelian de Interne al Israelului a confirmat că miliardarul rus a ajuns în Israel şi a primit cetăţenia acestui stat. „Roman Abramovici a mers la ambasada israeliană la Moscova ca orice altă persoană. El a depus o cerere de a primi un permis de imigrare, documentele sale au fost ve­rificate în conformitate cu legea de întoarcere, considerate eligibile”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, la un post local de televiziune.
Roman Abramovici a ajuns la Tel Aviv şi a primit documente care confirmă statutul său de cetăţean israelian. Se pare că a cumpărat o proprietate în oraş. În 20 mai, patronul echipei Chelsea Londra, Roman Abramovici, nu a putut fi prezent, sâmbătă, pe Stadionul Wembley, pentru a asista la succesul formaţiei sale în Finala Cupei Angliei cu Manchetser United, deoarce nu a avut viză de intrare în Marea Britanie. Omului de afaceri rus i-a expirat viza de şedere în regat acum trei săptămâni şi autorităţile britanice au întârziat prelungirea vizei.
Presa britanică nota că Abramovici este o victimă a răcirii relaţiilor între Londra şi Moscova, după cazul fostului spion rus Serghei Skripal, otrăvit la Salisbury. Cu avere estimată la aproape zece miliarde de lire sterline (aproximativ 11,5 miliarde de euro), a 13-a din Marea Britanie, Abramovici a preluat pachetul majoritar de acţiuni al clubului Chelsea, în 2003. Considerat acum un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, Roman Abramovici, în vârstă de 51 de ani, a făcut avere cu afaceri de petrol şi gaze, în anii 90, pe vremea fostului preşedinte Boris Elţîn.

Recomandările redacției