Mai multe localități din județ au primit bani în plus, la final de an, în urma ultimei rectificări bugetare din acest an, aprobată de Consiliul Judțean.
Aleșii județului au votat pentru repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a unor sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, destinate finanţării cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale. În total, sumele alocate s-au ridicat la 482.000 lei. Fondurile au ca destinaţie plata unor facturi privind diferite proiecte de investiţii în infrastructura rutieră.
Comuna Bata a primit 100.000 de lei în plus, pentru reabilitarea DC 83 Bata –Lalașinţ, comuna Gurahonţ, 200.000 de lei pentru modernizarea drumului DC 38 Gurahonţ-Zimbru și DC 38 Gurahonţ-Zimbru, iar Pleșcuța, 235.000 de lei, pentru asfaltare DC 51 Vîrfurile Pleşcuţa și pietruirea DC 52 Dumbrava Budeşti.
De asemenea, la Șepreuș s-a cerut o suplimentare de sumă cu 100.000 de lei, pentru reabilitarea carosabilului DC 133 Şepreuş-Apateu, iar comuna Zerind a primit în plus 59 mii lei, la cei 150.000 de lei alocați initial, pentru DC 121 (tronson II Gara Zerind-limită UAT Zerind”)
Un alt proiect pe ordinea de zi a vizat alocarea unor fonduri provenite din cote de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi pentru achitarea arieratelor înregistrate la consiliile locale, arierate provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital. Un număr de 42 primării au primit în total suma de 3.968.000 lei, dintre care 983.000 lei pentru plata arietatelor, respectiv suma de 2.985.000 lei pentru proiecte de infrastructură, în funcţie de solicitări.
„Au fost consultaţi toţi consilierii judeţeni, solicitându-li-se propuneri de rectificare pe anul 2016 privind obiectivele pentru care se doreşte alocarea unor sume suplimentare reprezentând cota de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
(S.S.)

Recomandările redacției