Milioane de lei din bugetul CJA ajung la instituţiile din subordine

0
409

bani subordineCâteva milioane de lei din bugetul Consiliului Judeţean absorb instituţiile subordonate. Unele dintre acestea nu se pot autofinanţa nici parţial astfel că, fondurile alocate de administraţie sunt singura sursă pentru funcţionare. Salvamonţii primesc 200.000 de lei, în timp ce Camera Agricolă, serviciul subordonat CJA, peste 600.000 de lei.

Transferurile din bugetului propriu al judeţului, pentru instituțiile cuprinse în bugetul instituțiilor publice se ridică la aproape 19 milioane de lei. Din transferuri, cele mai mari fonduri ajung la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, aici fiind pusă deoparte o sumă de peste 7,1 milioane de lei, din care, peste 1,9 milioane de lei pentru cheltuieli de funcţionare. Circa 5,2 milioane de lei vor fi folosiţi însă pentru mai multe investiţii în sistemul medical. Autorităţile maid au 462.000 de lei, Spitalului de Psihiatrie Mocrea şi alţi 480.000 de lei, Spitalului de Psihiatrie Căpâlnaş. Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Săvarşin, de a cărei funcţionări răspunde administraţia judeţeană primeşte pentru anul acesta 558.000 de lei. După cum am mai scris şi în alte numre ale ziarului nostru, Centrului Cultural Judeţean i s-a stabilit pentru anul acesta o sumă de 6,36 milioane de lei, din care în jur de două milioane de lei sunt pentru cheltuieli de proiecte.

Alţi bani – 1,51 milioane de lei – ajung la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor. Serviciul public judeţean Salvamont – Salvaspeo va funcţiona anul acesta cu cei 200.000 de lei primiţi de la administraţia. Resursele financiare ar urma să acopere indemnizaţii de periculizitate şi normă de hrană pentru salvatorii montani şi speologii din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Arad. Angajaţii Camerei Agricole a judeţului, nu a celei nou înfiinţate, ci a vechiului serviciu al administraţiei vor trebui să se descurce cu 606.000 lei, bani care ar urma să asigure funcţionarea acestei unităţi. Suma este primită de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin bugetul Consiliului Judeţean. La finele anului trecut, la nivelul judeţului a fost înfiinţată o nouă cameră, formată şi condusă de fermieri şi asociaţii ale acestora a fost înfiinţată. Serviciul de care se ocupă CJA, fost Oficiu de Consultanţă Agricolă are însă încă aceeaşi titulatură, de Cameră Agricolă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.