Militarii arădeni au început dislocarea în Afganistan

0
1154

În această lună, militarii Batalionului 191 ,,Colonel Radu Golescu” vor fi dislocați treptat în Afganistan pentru a participa la misiunea NATO-Resolute Support (RSM), o misiune non-combat axată pe activități de instruire, consiliere și asistență pentru forțele afgane de securitate și instituțiile statului afgan.

Astfel, primii militari arădeni au ajuns ieri în Baza Militară Aeriană din Kandahar pentru a pregăti preluarea misiunii de la Batalionul 21 Protecția Forței ,,Viperele Negre” (Vânători de Munte ,,General Leonard Mociulschi”) din Predeal. În următoarele săptămâni, în aceeași bază militară vor ajunge și ceilalți militari care întregesc efectivul batalionului și care vor rămâne în Afganistan până în februarie 2021.

 Batalionul din Arad, cu numele de misiune Batalionul 191 Protecția Forței ,,Golden Lions”, va fi comandat în teatru de operații de către locotenent-colonelul Mihai Ioniță. Militarii arădeni se află la cea de-a doua misiune în teatrul de operații din Afganistan, după cea executată în anul 2012.

Cristina Rusu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.