Militarii arădeni de la „Golden Lions” s-au întors acasă din Afganistan

0
345

Militarii din cadrul Batalionului de Protecție a Forței „Golden Lions” și-au îndeplinit misiunea și s-au întors acasă din Afganistan.

În dimineata zilei de astăzi, 15 aprilie ,a avut loc ceremonia de repatriere, în Cetatea Aradului.

 În cadrul misiunii NATO „Resolute Support”, Batalionul de Protecție a Forței „Golden Lions” a participat, pentru aproximativ șapte luni, la misiuni de asigurare a securității Bazelor Militare Kandahar şi Bagram, împreună cu partenerii americani și cu forțe de securitate afgană.

Militarii care au fost răniți în timpul misiunilor, dar și mai mulți militari pentru merite deosebite au fost medaliați în cadrul ceremoniei.

„Suntem bucuroși să ne întoarcem cu toții acasă, în efectiv complet. A fost o misiune în care ne-am adaptat la toate schimbările și modificările care au avut loc la nivelul teatrului de operații din Afganistan. Am reușit cu brio să avem aprecierea partenerilor de coaliție și de asemenea, a partenerilor afgani pentru modul ireproșabil în care ne-am desfășurat misiunea, dovadă sunt și medaliile pe care militarii noștri le-au primit de la partenerul American și chiar comandantul misiunii „Resolute Support” din Afganistan a ținut să vină personal să ne felicite. Am fost implicați într-un incident, în data de 21 septembrie, când vehiculul patru dintr-o patrulă românească a acționat un dispozitiv exploziv. Din fericire pentru noi, militarii sunt bine, s-au recuperate în urma primului ajutor acordat și, de asemenea, tratamentului de specialitate din baza militară și a spitalului din București”, a spus lt. col. Mihai Ioniță din cadrul Batalionului Protecția Forței „Golden Lions”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.