Ministerul Afacerilor Externe, reacție la MAE declarațiile lui Putin: „Este complet irelevantă invocarea scutului antirachetă de la Deveselu“

0
447

MAE a catalogat ca fiind „complet irelevantă” invocarea componentei scutului antirachetă de la Deveselu. Opinia ministerului este o reacţie la declarațiile lui Vladimir Putin, potrivit cărora ţările UE care găzduiesc sisteme de rachete americane vor deveni ţinte ale Rusiei în caz de război.

MAE reacţionează la afirmaţiile lui Putin: Retorica agresivă este una nejustificată şi contraproductivă

„Ministerul Afacerilor Externe consideră că este complet irelevantă invocarea componentei scutului antirachetă de la Deveselu în actualul context legat de INF, întrucât sistemul antirachetă de la Deveselu nu face obiectul Tratatului INF. MAE apreciază încă o dată că retorica agresivă este una nejustificată şi contraproductivă. În plus, poziţia MAE cu privire la sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice (NATO BMD), din care facilitatea de la Deveselu este parte integrantă, nu s-a modificat”, transmite MAE, într-un comunicat de presă remis.

Sursa citată  explică: „MAE a precizat în nenumărate rânduri că întreg conceptul scutului antirachetă al NATO are un caracter pur defensiv şi reprezintă o acţiune proporţională cu ameninţările actuale, care respectă toate angajamentele internaţionale. Federaţia Rusă a primit toate asigurările şi explicaţiile necesare atât din partea României, cât şi din partea NATO în acest sens”.

Întrebat despre acest subiect, Liviu Dragnea a declarat, joi la Parlament, că cei doi specialişti, preşedintele Klaus Iohannis, şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, ar trebui să traducă afirmaţiile lui Vladimir Putin potrivit cărora ţările UE care găzduiesc sisteme de rachete americane vor deveni ţinte ale Rusiei în cazul unui război.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat, miercură seară, că statele europene care găzduiesc sisteme de rachete americane vor deveni ţinte ale Rusiei în cazul unui război, în condiţiile în care Administraţia Donald Trump a decis de retragere a SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.