politie_minister_interneMinisterul Afacerilor Interne a dispus efectuarea de controale la toate structurile sale din teritoriu, respectiv Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Jandarmerie, urmând a se verifica dacă există practici discriminatorii asupra angajaţilor.

„Vreau să fac câteva referiri în ceea ce priveşte situaţiile înregistrate în ultimele zile, care afectează climatul organizaţional al MAI. Mai întâi, situaţia din judeţul Olt pare să nu fie o situaţie singulară, dacă avem în vedere ultimele ieşiri publice, dar şi unele rapoarte care au fost înaintate conducerii ministerului. De aceea, pentru a avea o imagine clară asupra stării de fapt şi pentru analizarea fiecărei situaţii de acest fel, s-a dispus realizarea unei diagnoze a climatului organizaţional în principalele unităţi ale MAI, respectiv Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, ISU, Jandarmerie”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în MAI Anghel Andreescu.

Obiectivul acestor controale este de a afla dacă există şi la alte structuri situaţii asemănătoare cu cea de la IPJ Olt, unde o angajată a reclamat că a fost violată de şeful ei.

El a precizat că nu este vorba de un control tematic sau un control de fond asupra managementului şefilor de la aceste structuri, ci este vorba de o verificare punctuală în ceea ce priveşte unele practici discriminatorii sau încălcări de legi şi ordine.

De asemenea, Andreescu a anunţat că a fost dispus un control şi la Centrul Chinologic Sibiu, unde există indicii de practici discriminatorii.

Anghel Andreescu a mai spus că la aceste controale participă cadre de conducere şi 100 de sociologi şi psihologi, angajaţi ai MAI, urmând ca verificările să fie finalizate în două săptămâni.

În plus, secretarul de stat a precizat că Gheorghe Junoiu, ofiţerul de la IPJ Olt acuzat de o fostă angajată că a agresat-o sexual, a fost detaşat la o altă unitate, până le finalizarea cercetărilor.

Potrivit lui Andreescu, joi, la ora 17,00, va avea loc o conferinţă de presă şi la IGPR, în cadrul căreia vor fi date publicităţii rezultatele cercetării unor ofiţeri, în special din IPJ Olt şi IPJ Ilfov.

SURSA: http://www.agerpres.ro

Recomandările redacției