Ministerul Dezvoltării cere urgentarea investițiilor CJA, prin PNDL

0
454

Patru dintre proiectele de investiții ale Consiliului Județean vor fi urgentate. Mai exact, lucrările pe proiectele finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) vor trebui terminate mai repede, din ordinul Ministerului Dezvoltării. Ca atare, administrația va răspunde la centru pentru întârzierea lucrărilor.

Consiliul Județean a primit o informare de la miniser să grăbească derularea lucrărilor pe proiecte, două fiind pe infrastructura spitalicească, iar alte două, pe drumuri. Secția nouă de Oncologie, precum și noul imobil destinat Spitalului de psihiatrie de la Căpâlnaș vor trebui să fie terminate cât mai repede. Vorbim de execuție și dotări. „Am discutat deja cu constructorii pentru proiectele finanțate din fonduri PNDL în acest sens, după ce ni s-a solicitat de către Ministerul Dezvoltării să grăbim derularea lucrărilor. Așa că, suntem nevoiți să punem presiune pe ei (n.r. constructori). Există totuși posibilitatea prelungirii termenului de execuție, însă este și interesul nostru să se efectueze mai repede lucrările. Și firmele au diferite probleme și se confruntă cu criză de personal. (…) La secția de Oncologie a existat un blocaj, dar situația se deblochează și se poate deja lucra. Dacă va fi cazul vom aplica penalizări pentru întârzierea lucrărilor“, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Clădirea în care va funcționa Secția de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, de pe Vicențiu Babeș este compusă din demisol, parter și etaj și va avea o capacitate de 50 de paturi.

În cazul Spitalului de Psihiatrie Căpâlnaș, lucrările sunt demarate de anul trecut. Actualul spital funcţionează într-un spaţiu închiriat, această situație generând probleme repetate.

Cât privește proiectele pe infrastructura rutieră ce trebuie finalizate repede, acestea sunt pentru reabilitarea drumurilor Bârsa-Moneasa-limită de judeţ Bihor și Sânmartin-Olari-Caporal Alexa.

Cei de la Consiliul Județean au subliniat că, administrația s-a lovit ani de zile de pobleme birocratice care au amânat demararea și buna derulare a acestor investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.