Ministerul Educației întreabă toate școlile și grădinițele câți copii nu au curent electric. Situația solicitată unităților de învățământ a fost primită de la inspectorate în acest week end și este pentru prima dată când ministerul solicită date despre câte localități au zone neracordate la curent electric și câți elevi din fiecare școală locuiesc în astfel de zone. Pe lângă cererea cu elevii care nu au curent electric, în solicitarea de la minister, școlile trebuie să precizeze ce platformă folosesc pentru orele online profesorii și elevii, câți elevi sunt în zone/localități fără „semnal pentru internet” și care sunt aceste localități.
Solicitarea către școli prevede ca fiecare instituţie de învăţământ să dea informaţii despre platformele utilizate, despre furnizorul de internet, despre elevii care nu deţin dispozitiv IT şi despre elevii care nu au curent electric.
„Precizați care sunt măsurile luate de unitate pentru elevii care nu au curent, în vederea continuării procesului de predare-învățare. Precizați numărul elevilor care provin din localități în care nu există semnal pentru internet de la niciun furnizor Enumerați locali­tățile din care provin elevii de mai sus, în care nu există semnal pentru internet”, se precizează în document.
Documentul oficial stabilește că în unitățile unde cursurile nu se pot desfășura online, inspectoratele și școlile „au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet.”  

Recomandările redacției