În cadrul acestui acord, Ministerul Fondurilor Europene va contracta şapte experţi BEI care vor oferi consultanţă Autorităţii de Management a Programului Operaţional Sectorial Transport, Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Autorităţii de Management a Programului Operaţional Sectorial Mediu, dar şi MFE.

Valoarea acordului semnat este de 7,5 milioane de euro, sumă care acoperă „plata experţilor pe o perioadă de doi ani, dar şi achitarea unor servicii contractate de BEI de la terţi”. „Acordul este finanţat din fonduri europene, prin intermediul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică”, potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Experţii Băncii Europene de Investiţii vor avea calitatea de consultanţi independenţi şi vor oferi sprijin în toate etapele implementării proiectelor din sectoarele menţionate: de la lansarea ofertelor până la exploatarea facilităţilor acestora.

Acordul a fost semnat de vicepreşedintele BEI, Mihai Tănăsescu, de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, de ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, respectiv de reprezentantul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, secretarul de stat Alexandru Năstase.

 

 

Recomandările redacției