Ministerul de Interne de la Paris a anunţat marţi că şapte persoane suspectate de legături teroriste au fost arestate de Direcţia General de Securitate Internă (DGSI) în luna august, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

„Până acum în luna august, DGSI a arestat şapte indivizi (cu legături teroriste). Toţi au fost închişi, iar cel puţin trei dintre ei plănuiau sa comită atentate,” a anunţat Ministerul francez de Interne pe Twitter, potrivit Sputnik News.

Numărul persoanelor arestate, în primele şase luni ale acestui an, în Franţa, pentru presupuse legături teroriste este echivalent cu numărul arestărilor pentru acelaşi motive în tot cursul anului precedent, a declarat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

În ultimul an, Franţa a fost scena mai multor atacuri teroriste, cele mai sângeroase fiind cele de la Paris, din noiembrie 2015, şi Nisa, din iulie.

Bernard Cazeneuve a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă cu omologul său german, Thomas de Maiziere, ocazie cu care cei doi au anunţat o nouă iniţiativă franco-germană privind securitatea europeană, relatează The Associated Press online.

Cazeneuve şi Maiziere propun limitarea encriptării, spunând că astfel ar permite guvernelor să monitorizeze comunicarea între suspecţii de terorism.

În urma atacurilor teroriste din această vară comise în ambele state, miniştrii au mai subliniat necesitatea unui sistem european unic care să permită schimbul de informaţii între serviciile de securitate din Europa.

Recomandările redacției