Reprezentanții Federației SANITAS au avut o întâlnire cu domnul Secretar de stat Peter Makai din cadrul Ministerului Muncii, luni, 4 octombrie.
 
Astfel, reprezentanții federației au solicitat această întrevedere pentru că în cadrul Ministerului Muncii a fost formulată o opinie juridică transmisă către A.N.P.I.S. prin care toate centrele care nu au fost licențiate în perioada stării de urgență sunt excluse de la plata stimulentului de risc.
Acest lucru ar contraveni atât legii care reglementează acordarea stimulentului angajaților care au fost carantinați în perioada stării de urgență, cât si Ordinului Ministrului Muncii nr. 665/2021.
 
Cele două părți au căzut de acord asupra faptului că Ministerul Muncii va emite instrucțiuni noi care vor clarifica acordarea stimulentului pentru toate centrele care în perioada stării de urgență aveau aviz de înființare, licență, sau plan de reorganizare aprobat.
 
O altă temă de discuție a fost asigurarea finanțării pentru funcționarea unităților de asistență socială până la finalul acestui an. Deși reprezentanții Ministerului Muncii au introdus în discuție responsabilitatea co-finanțării de către autoritățile locale, Federația SANITAS a solicitat identificarea unor soluții concrete și urgente pentru a evita sincopele de finanțare.

Recomandările redacției