Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat regulile pentru revenirea în tribune

0
210

Ministerul Tineretului şi Sportului a publicat marți o serie de reguli potrivit cărora spectatorii se pot întoarce în tribune pentru diferite evenimente sportive.

Participarea va fi permisă doar celor vaccinaţi împotriva COVID-19, celor care au trecut prin boală sau care pot prezenta un test negativ RT-PCR sau antigen.

Începând cu data de 13 mai, organizatorii de evenimente şi competiţii sportive care îşi doresc să contribuie la organizarea de evenimente test/pilot se pot adresa cu propuneri Ministerului Tineretului şi Sportului. Aceştia vor putea depune planuri care să descrie cât mai amănunţit condiţiile de desfăşurare a evenimentului, în raport cu condiţiile de mai jos. Astfel, participarea este permisă doar pentru: persoanele care sunt vaccinate (cu schema completă); persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2; persoanele care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, se arată într-un comunicat al MTS.

Guvernul României a creat cadrul legal care să permită revenirea spectatorilor la competiţiile sportive, prin hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, adoptată în cadrul şedinţei de luni, anunță agerpres.

Am făcut un pas important spre revenirea la normalitate în sport, dar şi în viaţa comunităţii, pe care sportul a avut dintotdeauna menirea să o anime, să o unească. Toate eforturile pe care le-am făcut până acum au meritat, iar bucuria este pe măsură. Lumea sportului era mai săracă fără spectatori, căci doar împreună ne putem bucura de emoţia şi frumuseţea spectacolului sportiv. Oamenii au nevoie să fie alături de echipele şi sportivii pe care îi iubesc, aceştia au nevoie de susţinerea şi căldura suporterilor, iar acest lucru este acum din nou posibil, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak,.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.