Noul sediu al APIA de la Chișineu-Criș a fost vizitat, vineri, de ministrul Agriculturii, Petre Daea. Acesta a răspuns astfel invitației făcute de primarul Gheorghe Burdan, care a dorit să marcheze într-un mod mai special faptul că  orașul are cel mai modern sediu APIA din județ.
Trebuie spus însă că Petre Daea nu a fost singurul ministru prezent, la sfârșitul săptămânii trecute, la Chișineu-Criș, la întâlnirea cu locuitorii orașului participând și ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, în calitate de senator de Arad. De asemenea, au mai răspus invitației deputații Dorel Căprar și Florin Tripa și prefectul Florentina Horgea.
Oaspeții au fost primiți în Sala Festivă a Primăriei, oficiile de gazdă fiind făcute de primarul Gheorghe Burdan, care le-a urat tuturor un călduros bun venit. Următorul care a luat cuvântul a fost ministrul Petre Daea, care le-a promis fermierilor prezenți că vor avea parte de tot sprijinul din partea sa. De asemenea, a ținut să precizeze că anul acesta subven­țiile au fost plătite la timp și chiar în avans. După ce oaspetele de onoare și-a terminat discursul,
au mai vorbit Mihai Fifor și Dorel Căprar.
În vizită la mai multe obiective din oraș
Odată finalizat momentul de la Primărie, cei prezenți s-au îndreptat spre noul sediu al APIA. Aici, ministrul Daea a fost întâmpinat de copii cu pâine și sare. Văzând clădirea în care își vor desfășura activitatea, de acum înainte, angajații instituției, ministrul s-a declarat surprins de spațiul generos și frumos amenajat. Așa cum
ne-a obișnuit deja, ministrul a intrat în vorbă cu fermierii prezenți, întrebându-i dacă întâmpină greutăți la primirea subvenției. Oamenii i-au spus că din punctul lor de vedere birocrația este prea mare, iar după depunerea documentelor ajungi uneori să uiți de ele, până când ți se rezolvă problema.
De la APIA, delegația s-a deplasat înspre Grădinița cu program normal și program prelungit din oraș și Asociația Agricolă Pădureni, o asociație cu un efectiv de 150 de bovine, dintre care 80 de vaci de lapte, unde a fost prezentat un robot de muls, menit să ușureze munca fermierilor.
Ultimul obiectiv vizitat a fost fabrica Maschio Gaspardo, producătorul de utilaje agricole numărul 1 din România. De altfel, se împlinesc 15 ani de când Maschio Gaspardo a venit la Chișineu-Criș, la insistențele primarului Gheorghe Burdan. Gazdele le-au prezentat ministrului Daea și celor care l-au însoțit, un scurt istoric al companiei, care a ajuns în 2017 să aibă o cifră de afaceri de 46,7 milioane de euro. Delegația a fost condusă apoi prin fabrică, unde au fost prezentate utilajele moderne și extrem de performante care sunt fabricate aici. „Avem nevoie de utilaje performante așa cum am văzut că fabricați dumneavoastră. De altfel, trebuie să spun că am rămas surprins de ceea ce faceți pentru fermieri”, le-a spus ministrul Daea reprezentanților Maschio Gaspardo România.
La finalul vizitei, oaspeții au fost invitați de primarul Gheorghe Burdan la o masă tradițională. „Sunt convins, domnule ministru, că v-a plăcut cum arată obiectivele pe care le-ați vizitat pe raza orașului nostru”, i-a spus ministrului, la final, primarul Gheorghe Burdan.
În încheiere, trebuie spus că pe parcursul vizitei, ministrul Daea a vorbit despre producția de anul acesta, despre Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor de la Arad, pe care conducerea ministerului intenţionează să o transforme într-un centru de nivel naţional, dar și despre faptul că se impune stabilirea unei zile zile naţionale a gastronomiei, pentru că ar ajuta la dezvoltarea agriculturii și  promovarea produselor româneşti.
 Un oraș foarte dezvoltat
Despre orașul Chișineu-Criș se știe că este un oraș foarte dezvoltat, presa locală și națională scriind de nenumărate ori despre miracolul economic de aici. „Investițiile și locurile de muncă au fost, tot timpul, pe agenda de lucru a primarului. Noi avem o populație de aproximativ 9.000 de locuitori și peste 6.000 de locuri de muncă”, a ținut să precizeze primarul Gheorghe Burdan. Având în vedere numărul mare de fabrici care își desfășoară activitatea la Chișineu-Criș, autoritățile locale au dispus de fonduri pentru a face investiții în infrastructură. „Toate străzile sunt asfaltate, avem apă peste tot, canalizare, pe toate străzile, am făcut și o pistă de biciclete, am modernizat iluminatul public, avem o grădiniță modernă, am alocat bani pentru sănătate, am făcut o serie de investiții iar sediul Centrului Local Chișineu-Criș al APIA, cred că este cel mai modern din județ, dacă nu din tot Ardealul”, a mai spus primarul.

Recomandările redacției