Prezentă astăzi la Arad, Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a vorbit despre problemele cu care se confruntă sistemul de învățământ. „Sunt aici probleme cu două investiții: Clubul Școlar Sportiv și Palatul Copiilor. Încercăm să găsim o soluție pentru a finaliza mai repede aceste investiții pentru că activitatea extracuriculară care se desfășoară în Palatul Copiilor este o componentă extrem de importantă în procesul educativ. Totodată Clubul Sportiv de la Arad are rezultate foarte bune și trebuie să fie sprijinit. Trebuie să găsim o formulă împreună cu Ministerul Tineretului pentru ca acești copii să nu mai plătească taxe“.

Pentru finalizarea clădirii Palatului Copiilor mai este nevoie de 10 milioane de lei. Ministrul Andronescu nu a putut oferi însă un răspuns coerent în ceea ce privește vreo soluție în acest sens.

Toaletele din curți

O altă problemă, tot fără soluție însă, este și cea a WC-urilor din curțile școlilor. „Anul acesta avem 65 milioane de lei alocați pentru această problemă la nivelul întregii țări. Sperăm să rezolvăm anul acesta problema. Avem banii și îi vom trimite prin inspectorate la primării. Patrimoniul școlii este la primării, iar aceasta este singura entitate administrativă care poate realiza investiții“, a mai declarat Andronescu la Arad.

Rețeaua de internate școlare

Problema internatelor școlare, asupra căreia ziarul nostru atrăgea atenția în articolul http://glsa.ro/inspectoratul-scolar-a-refuzat-organizarea-mai-multor-olimpiade-din-cauza-lipsei-de-infrastructura-a-orasului/, a fost abordat și de ministrul Educației. „Am discutat cu ministrul Finanțelor și încercăm la rectificare să obținem niște bani pentru modernizarea internatelor. Școlile din mediul rural se depopulează, iar atunci am putea să ducem copiii de acolo în aceste internate, la oraș. Am cerut deocamdată Inspectoratului Școlar o inventariere a internatelor care ne aparțin și pe care le putem moderniza, a încheiat Ecaterina Andronescu.

 

Recomandările redacției