Ministrul german al afacerilor interne Horst Seehofer şi-a exprimat dezamăgirea cu privire la performanţele noii Comisii Europene, în special în problema migraţiei, într-un interviu publicat vineri de săptămânalul Der Spiegel, potrivit Agerpres.

Am fost plin de speranţe în noua Comisie Europeană. Astăzi sunt, ca să mă exprim delicat, dezamăgit”, a spus Seehofer.

Se aşteaptă de la mine să-mi fac griji cu privire la salvările pe mare şi cu privire la copiii din taberele de refugiaţi din Grecia. Se aşteaptă de la mine să mă preocup în legătură cu o politică de azil comună. Însă toate acestea sunt sarcini pentru UE„, a subliniat ministrul german. Noua Comisie Europeană sub conducerea Ursulei von der Leyen, fostă ministru german al apărării, şi-a preluat mandatul în decembrie. Seehofer şi-a exprimat dezamăgirea şi în legătură cu faptul că efortul pentru un program de investiţii european menit să atenueze efectele pandemiei de COVID-19 a trebuit să vină mai degrabă dinspre Berlin şi Paris decât dinspre Bruxelles.

De asemenea, ministrul de interne german nu a manifestat prea multă înţelegere pentru anunţul făcut de Von der Leyen conform căruia ea nu exclude declanşarea procedurii de infrigement împotriva Germaniei, după ce Curtea Constituţională din aceasta ţară a decis săptămâna trecută că programul de cumpărare de euro-obligaţiuni de către Banca Centrala Europeană contravine parţial legislaţiei germane.

Am remarcat că UE declanşează proceduri de infrigement şi plângeri împotriva statelor sale membre în mod neobişnuit de frecvent„, a spus Seehofer. „Aş vrea să ştiu cum este întărită unitatea europeană prin asemenea mijloace”, a adăugat el.

Recomandările redacției