Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila în vizită la Arad

0
263

Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila și-a început astăzi vizita la Arad.  La Consiliul Județean Arad, președintele Iustin Cionca i-a prezentat ministrului prioritățile Aradului, insistând pe spitale și drumurile județene. A fost pusă în discuție și rețeaua de drumuri din nordul județului, care reprezintă o prioritate în următorii patru ani, și prin care se creează o nouă legătură de bună calitate cu județul Bihor.

De asemenea, președintele Consiliului Județean a prezentat situația lucrărilor prin proiectele finanțate de Guvernul României. A fost făcută o prezentare a proiectelor depuse de Consiliul Județean Arad pentru finanțare prin Compania Națională de Investiții. 

La rândul său,  ministru a făcut o prezentare a Programului Național de Redresare și Reziliență, insistând pe principalele direcții de finanțare și pe strategia de finanțare, care este în dezbatere în coaliția guvernamentală.

„Ministrul Dezvoltării,  Cseke Attila este  la Arad, unde avem discuții despre investițiile din județ, despre banii necesari proiectelor Aradului și prioritățile pe următorii ani. Aradul construiește în următorii ani rețele de gaz, apă și canal, drumuri și spitale – aceste direcții le-am prezentat domnului ministru. Nu în ultimul rând avem o dezbatere despre descentralizare, ca multe dintre deciziile care afectează sau influențează viața cetățenilor să fie transferate de la București la primarii aleși de oameni și la Consiliile Județene”, a declarat Iustin Cionca.

De asemenea, Cseke Attila s-a întâlnit cu autoritățile locale din  cadrul primăriei. Acolo i s-au prezentat  investițiile realizate de administrația locală în modernizarea sistemului de termoficare a orașului și a rețelei de transport și distribuție a energiei termice. S-a vorbit și  despre lucrările de reabilitare a străzilor din municipiu, dar și despre proiectele de investiții realizate în colaborare cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Agenda vizitei oficiale a ministrului Attila Cseke la Arad include deplasări la câteva obiective de investiții din municipiu, printre care se numără Colegiul Național “Elena Ghiba Birta” și Colegiul Național Economic Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.