Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că propune întregii clase politice proiectul naţional ‘România 2019’.

„Am propus un proiect naţional România 2019. Este anul în care România din punct de vedere administrativ va trebui să îşi arate maturitatea. În 2019, vom avea preşedinţia Uniunii Europene. Miniştrii noştri vor conduce consiliile de la Bruxelles. Nu mai este mult până atunci. Noi n-am reuşit să reformăm administraţia din vremea lui Cuza până acum, iar în 6 ani cât ne-a mai rămas. Eu propun întregii clase politice acest proiect România 2019”, a spus Vosganian.

Potrivit acestuia, este foarte important să avem încredere în industria din România.

„Dacă nu avem încredere noi, cei care o administrăm în industria din România, este foarte greu să putem da curaj iniţiativei private. Această temă a încredere am avut-o chiar şi la Bruxelles. În aprilie 2013, faţă de aprilie 2012, a crescut cu aproape 19% producţia industrială. Pe 4 luni, 8,2%, iar exporturile au crescut la 13,7 miliarde euro, ceea ce faţă de evoluţia importurilor de 15,3 miliarde euro înseamnă un deficit comercial de 1,6 miliarde euro. Estimarea comenzilor din industrie se duc spre 10%, ceea ce arată că industria românească este pe o cale bună”, a explicat ministrul Economiei.

Varujan Vosganian participă la conferinţa ‘Cei mai mari jucători din economie’, organizată, joi, la Bucureşti.

În cadrul evenimentului, liderii celor mai mari 80 de pieţe din economie sunt invitaţi să realizeze o analiză a evoluţiei propriilor afaceri într-o perioadă marcată de începutul creşterii economice.

Pe lista celor invitaţi să susţină discursuri se vor afla oficiali ai statului, reprezentanţii celor mai mari bănci şi companii din România, de stat sau private, dar şi oameni de afaceri. (AS – autor: Florin Bărbuţă, editor: Mariana Nica)

 

Recomandările redacției