2.000 de şcoli din mediul rural vor avea internet, iar ministerele vor beneficia de un sistem de interconectare a informaţiilor, a anunţat miercuri ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, conform Mediafax.
„Mă bucur că ieri, în urma comitetului tehnico-ştiinţific, care este organizat la nivelul ministerului comunicaţiilor, a trecut un proiect foarte important pentru sistemul educaţional, wi-fi-ul în campu­- suri, care înseamnă aşa: că 2.000 de şcoli din mediul rural vor avea acces la internet, că vom avea o bibliotecă şcolară virtuală, că vom avea un catalog electronic, iar copiii vor fi, împreună cu profesorii, pregătiţi pentru tot ceea ce înseamnă era digitală, care este era de viitor”, a declarat Rovana Plumb.
Ministrul fondurilor europene a mai ţinut să precizeze că a fost lansat şi cloud-ul guvernamental, un proiect ce are rolul interconectării datelor diverselor ministere.
Până la sfârşitul lunii decembrie 2018, aplicaţiile pentru cele trei spitale regionale vor fi gata, urmând să se facă licitaţiile şi să înceapă construcţiile, a declarat ministrul Fondurilor Europene.
„Am semnat contracte de finanţare de 13 miliarde de euro în toate domeniile, capital uman, sănătate, mediul de afaceri, în educaţie, în Infrastructura Mare. În ceea ce priveşte domeniul de sănătate, investiţiile pe care le facem din fonduri europene sunt de 800 de milioane de euro”, a declarat Rovana Plumb.

Recomandările redacției