Vizita ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a cuprins mai multe obiective din municipiu și deschiderea unor discuții despre investițiile ce urmează să fie făcute și cele în derulare în bazele sportive arădene. Temele principale puse în discuție au fost oportunitatea înfințării unui Centru Național Sportiv în municipiul Arad, situația Direcției Județene de Tineret și Sport, situația CSM, urmată de vizita mai multor obiective sportive – Sala sporturilor Victoria, Bazinul Delfinul, Stadionul Gloria, Bazinul de Polo, iar la final vizita noii Arene Francisc Neuman-UTA, finanțată integral din bugetul local.

Ceea ce d-voastră oferiți astăzi sportului românesc reprezintă nu doar un stadion, ci un loc care să ofere infrastructura unei echipe a sportului romanesc, să poți oferi comunității activități de timp liber, de sport recreativ și din punct de vedere a formării viitoarei generații, pe care un asemenea obiectiv poate să-l întoarcă comunității. Cu siguranță, Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc merita un asemenea stadion, pe mădura palmaresului și iubirii pe care acești oameni din Arad și nu numai o au pentru UTA. Este un moment special, știu mult așteptat de suporterii acestei echipe și de întreaga mișcare fotbalistică din țară, pentru că UTA revine, acolo unde îi este locul. Istoria, tradiția, modul în care orașul d-voastră a demonstrat în decursul vremii, că nu vorbim doar de fotbal, aveți campioni olimpici. Inaugurarea acestei arene coincide cu împlinirea a 75 de ani și probabil motivul suprem de bucurie este revenirea în primul eșalon. Mâine veți avea un meci aici, din păcate avem reguli care ne protejează sănătatea. Arădenii și toți cei care își doresc să viziteze această bijuterie, să o facă, urmând ca în viitorul apropiat să putem asista și la meciuri. Aradul este o forță pe harta sportului românesc.

Eu sunt onorat că particip la un asemenea eveniment, sunt onorat să fiu alături de d-voastră aici și sper să restartăm istoria sportivă a acestui oraș și a acestei comunități. Mi-ar plăcea ca modelul din Arad să fie multiplicat peste tot în țară, există aici o prioritizare a resurselor.

În ceea ce privește Complexul Sportiv Național, există și în urma acestei vizite de evaluare, totală disponibilitate în a începe demersurile oficiale pentru realizarea hotărârii de Guvern care să definească și să organizeze sub forma unei instituții publice viitorul Complex Sportiv Național Arad. Primul motiv este atașamentul comunității locale față de sport, nu sunt cuvinte măgulitoare. Am fost în foarte multe orașe, unde au renunțat la această responsabilitate publică. Tot ce am vizitat astăzi este funcțional, fapt care mă face să cred că toată această infrastructură sportivă în cadrul Complexului Sportiv Național, cu siguranță va fi un complex sportiv care va performa. Există cluburi sportive în municipiul Arad, există dorință din partea copiilor, există toate premisele în a avea „clienți” care să organizeze competiții, să populeze stadioane, terenuri de sport. Cred că sunteți cu un pas înaintea tuturor în această regiune”, a spus ministrul Stroe.  De menționat este faptul că, în acest moment, există 10 complexuri sportive naționale.

 

Recomandările redacției