Ministrul Marcel Vela vrea depolitizare în instituții

0
360

Autoritățile arădene, reprezentanții din structurile MAI vor trebui să se reunească în ședințe opreative săptămânal – din directiva venită de la București. Dacă până acum, la Prefectură, ședințele între cei din instituțiile deconcentrate erau mai rare, de acum înainte, acestea vor trebui să fie săptămânale. Decizia a fost anunțată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, în videoconferința de joi, la care, prefectul și subprefectul județului nostru n-au fost prezenți, fiind ambii în…concediu medical.

 „Vreau să aveţi la nivel local şedinţe operative săptămânale, să comunicaţi împreună, să găsiţi soluţii la problemele judeţene şi locale. Nu aşteptaţi soluţii miraculoase de la Bucureşti. Sunteţi manageri în inspectoratele judeţene, care trebuie să îşi asume răspunderi, să decidă, nu să le transfere spre alte structuri sau alte funcţii de execuţie, astfel încât atunci când se întâmplă o dramă, o tragedie, inspectorul şef sau prefectul să nu fie implicaţi într-o greșeală, să să fie rezolvat totul operativ“, a spus ministrul Vela.

Reprezentantul Guvernului a mai spus că, acest minister va fi depolitizat şi a transmis tuturor angajaţilor din aceste structuri din județe să se considere dezlegaţi de orice promisiune sau obligaţie politică. Vrea ca ministerul să inspire încredere din nou populației.

„Cei care sunteţi acum în direct cu mine din judeţe, din aparatul central, consideraţi că acum înainte de alegerile care au loc peste câteva zile, că sunteţi dezlegaţi de orice promisiune, orice obligaţie, orice îndatorire faţă de politicieni, faţă de partide, faţă de cunoştinţe, care v-au susţinut sau v-au promovat în unele funcţii de răspundere de la nivel judeţean”, a precizat Marcel Vela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.