Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, prezent la Arad, a discutat cu autoritățile locale și județene despre programele guvernamentale aflate în derulare la nivelul județului și municipiului, programe care vizează reducerea poluării în trafic și crearea de noi spații verzi.  „Protecția mediului, reducerea poluării și creșterea calității vieții sunt elemente deosebit de importante, iar investițiile realizate sau programate pentru acest domeniu sunt prioritare. Am discutat cu ministrul mediului, domnul Mircea Fechet toate aceste aspecte legate de creșterea calității aerului, de implementarea politicilor privind un mediu mai curat și am stabilit prioritățile pentru perioada următoare. Vom implementa proiecte prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), care vizează modernizarea rețelelor de apă menajeră și apă uzată. POIM vine să continue proiectele europene pe acest domeniu, începând cu SAMTID”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. Acesta a subliniat că este nevoie de implicarea Ministerului de resort, pentru că doar împreună, cele două entități vor putea să ducă la bun sfârșit aceste proiecte mari, ce vizează dezvoltarea unor comunități ample.

În programul vizitei ministrului Mircea Fechet sunt incluse: Fabrica de tramvaie, depozitul de deşeuri municipale şi compost Arad, depozitul de deşeuri municipale Arad al FCC Environment România SRL, incineratorul pentru deşeuri periculoase şi nepericuloase, staţia de sortare gestionată de SC RECONS SA.

Ministrul Mircea Fechet a precizat că județul nostru este un exemplu de bune practici în domeniu. „Aici, la Arad, voi avea extrem de puțin de lucru, pentru că autoritățile locale înțeleg pe deplin importanța mediului pentru sănătatea populației și își fac treaba bine. Aveți extraordinar de multe proiecte, dar și extrem de variate, lucru ce nu poate decât să mă bucure. Aradul poate fi considerat exemplu de bună practică în România. Spre deosebire de foarte multe alte județe, la Arad, se colectează separat, fapt ce înseamnă mai puțină poluare și mai mult confort, pentru că putem transforma deșeurile în fertilizatori și compost”. Acesta a apreciat și investițiile private, oferind exemplul unor stații de taxi care au inclus în trafic autoturismele electrice.

Recomandările redacției