Ministrul Mediului, Mircea Fechet: „Aradul este un oraș care nu are probleme cu calitatea aerului. Aveți multe proiecte pe mediu, colectați gunoiul selectiv, aveți taxiuri electrice”

0
324

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a fost într-o vizită în Arad, unde a vizitat mai multe obiective de mediu și a discutat cu autoritățile despre programele guvernamentale și locale care ne vor ajuta să respirăm un aer curat și să ne creștem copiii într-un mediu nepoluat.
Ministrul Mediului Mircea Fechete a venit la Arad pentru a vedea în ce stadiu sunt proiectele din domeniul mediului, implementate pe baza programului de guvernare, dar i-au fost prezentate și proiectele derulate de Primăria Arad, cele pentru reducerea poluării în trafic și crearea de noi spații verzi. Prezenţa ministrului la Arad reflectă interesul pe care Guvernul PNL îl are faţă de problemele şi proiectele Aradului.
Ministrul Mircea Fechet a descoperit la Arad un oraș cu un aer curat, cu măsuri de reducere a poluării: „Observ că aveţi extraordinar de multe proiecte şi multe dintre ele sunt refe­ritoare la mediu, la combaterea efectelor climatice şi reducerea poluării. Aradul poate fi considerat din foarte multe puncte de vedere exemplu de bune practici. Discutam cu colegii despre managementul deşeurilor, am constatat că, spre deosebire de foarte multe județe, la Arad se colectează separat deşeurile, ceea ce înseamnă mai puţină po­luare, mai puţin disconfort, putem să transformăm deşeurile în materiale folositoare.” Ministrul Mediului a fost impresionat de taxiurile electrice din Arad, primele pe care le-a văzut în ţară. De asemenea, a remarcat importanţa fa­bricii de tramvaie şi a amintit că Guvernul PNL finanţează sistemul de transport prietenos. „Mă bucur că Aradul este unul dintre oraşele care nu are probleme cu calitatea aerului. În ceea ce priveşte mediul, autorităţile înţeleg cât de importantă este sănătatea populaţiei şi îşi fac treaba foarte bine”, a concluzionat acesta.
Ministrul a fost însoţit de senatorul PNL Ioan Cristina şi de deputatul PNL, Glad Varga, unul dintre cei mai activi parlamentari pe problemele de mediu. „A fost o vizită foarte bună. Guvernul PNL este interesat de finanţarea proiectelor care se referă la un mediu curat, indiferent dacă vorbim despre transportul nepoluant, colectarea deşeurilor sau îngrijirea spaţiilor verzi. Ca parlamentar, sunt aproape de efortul autorităţilor locale de a pune în practică aceste demersuri. Îi mulţumim domnului ministru pentru vizită, îl asigur că voi fi unul dintre parlamentarii care lucrează pentru o legislaţie mai bună şi instituţii mai eficiente pentru un mediu curat şi o viaţă sănătoasă”, a declarat Glad Varga.
Comandat de PNL Arad, cod mandatar 11200025. Tiraj 1.260

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.