Ministrul propus la un megaminister, acuzat de incompatibilitate

0
359

Deputatul PSD Alexandra Presură a zis miercuri, la audierea ministrului propus de PNL la ministerul mamut Economie + Energie + IMM-uri, că ministrul e suspect de incompa­tibilitate pentru că are o firmă care func­ționează ca dealer pentru trei benzinării OMV din Mehedinți. Și un deputat Pro Romania, Octavian Petric, a ridicat problema. Minis­trul propus le-a dat parlamentarilor explicaţii şi a zis că nu are interese în domeniul pentru care candidează.
Deputatul PSD Alexandra Presură a zis că Virgil Popescu are din 2007 o firmă, alături de soția lui, care operează ca dealer pentru 3 benzinării OMV Petrom. „Ieşirea din aceste firme nu vă poate scăpa de suspiciunea unor interese personale în domeniu. Vă întreb în aceste condiţii ce argumente puteţi aduce să ne con­vingeţi că deciziile dvs nu vor fi influenţate de interesele personale?”, a zis aceasta. Deputatul Pro România Octavian Petric l-a întrebat şi el pe Virgil Popescu dacă este vreo legătură între afacerile sale şi un amendament pe care l-a făcut în plenul Parlamentului la legea offshore şi l-a rugat să lămurească acest subiect.
Virgil Popescu: „Acel amendament era o clauză de stabilitate, legea offshore nu se referă la un anumit operator economic. În 2007 soţia mea în urma unei recrutări care a durat un an de zile, nu eram căsătoriţi la vremea acea, a primit o staţie Petrom, nu văd nicio stare de incompatibilitate, cum nu văd nicio stare de incompatibilitate că soţul premierului lucrează la Petrom. Este o uşoară răutate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.