Ministrul Sănătății a încercat să explice situația de la CFR Cluj

0
202

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a încercat să clarifice situația de la echipa CFR Cluj, unde mai mulți jucători care inițial au fost testați pozitiv cu coronavirus au ieșit negativ la al doilea test.
După testarea la o clinică privată, CFR Cluj a avut 23 de persoane declarate pozitive cu noul coronavirus. Ulterior, CFR a emis un comunicat prin care a anunțat că aceștia erau fals-pozitivi și că se gândește să dea clinica în judecată.
„Da, există teste fals pozitive, fals negative. Lucrându-se în serie, există şi probabilitatea ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi și de partea umană. De exemplu, dacă reactivii nu au fost de o anumită calitate putem să ne aşteptăm la acest rezultat. Mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive prima dată şi negative a doua oară. Dar orice punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii şi testele. Se poate întâmpla. Eu prefer să judec un caz sau un rezultat într-un context clinic și să repet acel test de câte ori e nevoie. Un test, la un pacient infectat care a luat în prima sau a doua zi, poate fi negativ. Dar dacă îl iau după două, trei zile sau cinci zile, cât este perioada maximă de reflecție, poate să fie pozitiv”, a declarat Tătaru la Digi 24.
Nelu Tătaru a încercat să explice ce s-ar fi putut întâmpla la echipa lui Dan Petrescu, dar și care a fost motivul pentru care inițial testele au ieșit pozitive. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.