Potrivit informațiilor noastre, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a fost la Arad pentru a discuta cu autoritățile și reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. A fost mai întâi la vama Nădlac, iar la Județean a a vrut să fie informat vizavi de cum se face trierea pacienților. Ministrul Tătaru a vrut să vadă cum se respectă circuitele pe spital. La întâlnire a fost prezentă conducerea Spitalului Județean și conducerea Consiliului Județean.

Asta, după toată tevatura de până acum, cu personal medical infectat în număr mare, cazuri suspecte și probleme la Direcția de Sănătate Publică.

Reamintim că, un număr de 83 de persoane – medici, asistenți, infirmieri, brancardieri, registratori medicali din la Spitalul Județean – sunt în concediu medical, începând cu data de 23 martie.

Mai mulți medici și-au dat demisia și unii și-au anunțat pensionarea. De asemenea, multe cadre medicale sunt încă internate la Spitalul Victor Babeș Timișoara, în timp ce în alți medici sunt în izolare acasă.

De asemenea, chiar potrivit reprezentanților Grupului de Suport pentru Spitalul Județean, pentru mai multe cadre medicale a fost necesar să se asigure la solicitare, cazare pentru izolare, după ce personalul s-a expus infectării.

Recomandările redacției