Ministrul Sănătății vine la Arad să vadă problemele din sistemul medical

0
407

Spitalul Județean este în sfârșit în atenția Ministerului Sănătății, potrivit reprezentanților Consiliului Județean. Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaş-Cădariu și secretarul general al ministerului ar urma să vină la Arad săptămâna aceasta pentru vedea starea în care se găsește sistemul medical arădean. Aceștia ar urma să vadă care sunt necesitățile Spitalului Județean.

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad a avut o întrevedere la Ministerul Sănătăţii, tema fiind situaţia de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, problema Maternului în special, dar şi necesarul de investiţii pentru sistemul de sănătate arădean.

„Am primit asigurări că situaţia Spitalului Judeţean este în atenţia Ministerului. Mă bucur că Patriciu Achimaş-Cădariu, ministrul Sănătăţii, împreună cu secretarul general al Ministerului, vor veni în această săptămână la Arad, pentru a vedea la faţa locului problemele de la Matern, dar şi pentru a vizita şi alte clădiri ale Spitalulu Judeţean”, a declarat Adrian Ţolea, care în aceste zile a făcut din nou o vizită la Bucureşti, pentru a milita pentru judeţul nostru.

„Prezenţa la Arad a ministrului Sănătăţii confirmă preocuparea noastră instituţională pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru Matern”, a completat Adrian Ţolea.

Aradul a fost vitregit total de fonduri în ultimii ani, investițiile din sănătate fiind derulate din bugetul administrației județene, precum și prin programe de finanțare. De curând, reprezentanții Consiliului Județean au anunțat că s-au dat asigurări din partea ministerului, pentru acordarea de fonduri pentru sistemul medical.

Asta după ce conducerea Consiliului Judeţean a făcut o solicitare de 40 de milioane de lei, pentru Spitalul Judeţean. Banii ar urma să fie folosiţi atât pentru infrastructură, cât şi pentru aparatură medical. În 20 ianuarie, Consiliul Judeţean transmis o adresă Ministerului Sănătăţii prin care a solicitat fonduri atât pentru începerea construirii Secţiei de Infecţioase, cât şi pentru dotarea Spitalului cu aparatură. Solicitarea vizează privind construirea unui pavilion pentru secţia de infecţioase, adulţi şi copii, aparatură, în special un RMN, dar şi un Computer Tomograf și un mamograf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.