Ministrul Şova anunţă că Autostrada Arad-Nădlac va fi gata anul viitor

0
401

autostradaLucrările la Autostrada Nădlac-Arad vor fi finalizate anul viitor, a anunţat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine. Aflat joi la Sibiu la o întâlnire de lucru, Dan Şova a declarat că în 2014 vor fi inaugurate tronsoanele aparţinând loturilor 1 şi 2 din Autostrada Nădlac-Arad.
Lucrările la această arteră de infrastructură rutieră, parte a Coridorului IV paneuropean, au demarat în 2011, având finanţarea asigurată din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. În lungime de aproximativ 39 de kilometri, autostrada a fost împărţită în două loturi, construirea acestora fiind adjudecată de asocierea româno-portugheză Romstrade – Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct – lotul I,  şi de compania germană Alpine Bau – lotul II. Cu un an în urmă, în noiembrie 2012, lucrările la lotul I au fost sistate ca urmare a constatării mai multor nereguli ale constructorului în executarea proiectului; în principal, neregulile au fost constatate la tronsonul construit de contractorul româno-portughez, patronul firmei româneşti Romstrade fiind acuzat de fraudarea fondurilor, arestat şi deferit justiţiei. Ulterior, şi la lotul II au încetat lucrările, firma germană dând faliment.
Chiar şi în aceste condiţii, ministrul Dan Şova a anunţat că lucrările pot fi încheiate anul viitor, întrucât asfaltul este turnat pe 80% din cei 16,6 km ai lotului II, mai puţin pe breteaua de legătură între autostradă şi DN 7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.