Ministrul Tătaru: „Unitățile sanitare vor fi coordonate central“

0
288

Referindu-se și la situația de la Arad, unde s-a schimbat conducerea DSP, mi­nistrul Sănătății, Nelu Tătaru a subliniat că direcțiile de sănătate publică nu au personal suficient și că se vor face angajări. Oficialul a recunoscut că n-au putut fi făcute anchete epidemiologice în mai multe cazuri însă, conform opiniei lui, lipsa de personal din DSP ar fi principala cauză.
Ministrul a anunțat că, toate spitalele aflate în subordinea autorităților locale vor trece sub coordonarea Ministerului Sănătății, dar și că se pregătesc investiții în spitalele suport ce preiau bolnvii de coronavirus. „Guvernul României a de­cis ca, pe perioada pandemiei, toate unitățile sanitare care se aflau în sub­ordinea autorităților administra­ției publice locale să fie transferate în coordonarea Ministerului Sănă­tății. Va fi transferată inclusiv activitatea de numire sau revocare a per­- soanelor care ocupă funcții de conducere”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
Ministrul a mai spus că rețetele vor avea o valabilitate de 90 de zile, că se vor face teleconsultații și se vor elibera rețete electronice. Nu în ultimul rând, oficialul a anunțat că s-a prelungit perioada de rezidențiat, până la 31 octombrie.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.