Ministrul Tineretului și Sportului și-a cerut scuze pentru incidentul provocat de arbitrii români

0
209
Ionut Stroe, propunerea premierului desemnat, Ludovic Orban, pentru a prelua ministerul Tineretului si Sportului, participa la sedinta Biroului Politic National al Partidului National Liberal (PNL), joi 24 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, miercuri dimineaţă, pentru agenția națională de presă, că incidentul rasist provocat de arbitrul Sebastian Colţescu în Liga Campionilor la fotbal este unul izolat, care nu îi reprezintă pe români, şi a cerut scuze în numele sportului românesc pentru ceea ce s-a întâmplat marţi seara.

Aş dori să încep prin a-mi cere scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit. Şi îi pot asigura pe toţi că e un caz izolat, care nu ne reprezintă pe noi, românii, sau sportul românesc. Condamn cu fermitate orice fel de exprimare sau declaraţie care poate fi interpretată ca fiind rasistă, xenofobă sau discriminatorie pe alte criterii“, a spus Stroe conform sursei citate.

Situaţia este dificilă, iar în cazul în care ancheta UEFA, care e în plină derulare, va indica faptul că avem de-a face cu incidente rasiste, e cu atât mai greu“, a adăugat ministrul.

Întrebat dacă termenul „negru“ în limba română este în opinia sa unul rasist, ministrul a răspuns: „Nu sunt eu în măsură să fac aceste analize. Mi-aş dori ca exprimarea arbitrului român să fi fost una inofensivă sau cel mult neutră. Dar cu siguranţă că ancheta UEFA ne va spune atât contextul, cât şi interpretarea celor care au asistat la acest incident“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.