Ministrul Tineretului şi Sportului susține că spectatorii ar putea reveni în tribune

0
181
Ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Marian Stroe, sustine o conferinta de presa in care prezinta masurile de reluare a activitatilor sportive in Romania dupa terminarea starii de urgenta.Conferinta s-a desfasurat la sediul MTS din Bucuresti, miercuri 13 mai 2020 © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, a transmis într-o postare publicată, marţi, pe un site de socializare, că există posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane la sfârşitul toamnei, dar numai în anumite condiţii speciale.
„La 1 octombrie se va face la nivelul Guvernului o evaluare generală a impactului măsurilor luate în ultima perioadă, adică deschiderea şcolilor, a anumitor activităţi sportive, a cinematografelor, a restaurantelor, precum şi, bineînţeles, impactul campaniei electorale. Ministerul Tineretului şi Sportului are pentru data de 1 octombrie două obiective în agendă, după această evaluare. Primul este posibilitatea revenirii spectatorilor pe stadioane în acest an, la sfârşitul acestei toamne, într-un număr şi în condiţii clar şi bine definite, iar al doilea este un set de măsuri care să permită reluarea competiţiilor la nivel de copii şi juniori şi la ligile inferioare“, a scris Stroe pe contul personal de Facebook.
Cu toate acestea, el a subliniat faptul că: „responsabilitatea organizării de meciuri cu spectatori aparţine în egală măsură autorităţilor, care trebuie să ofere aceste norme legale, dar şi organizatorilor acestor meciuri“.
Întreruperea competițiilor sportive din România a avut loc la începutul lunii martie. Acest fapt s-a datorat pandemiei de coronavirus, însă pe 13 iunie, când au fost organizate primele meciuri din Liga I la fotbal. Abia după s-au reluat concursurile şi la alte sporturi, însă la toate accesul spectatorilor a fost interzis, conform restricţiilor impuse de autorităţi în contextul creat de pandemie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.