Ministrul Transporturilor a prezentat mai multe proiecte care vizează Aradul

0
1095

Ministrul Transporturilor a afirmat, în timpul unei vizite la Arad, că județul nostru va beneficia în următorii ani de investiţii majore atât în infrastructura rutieră, cât şi în cea feroviară.

,,Aradul este singurul județ din România cu peste 1 miliard de euro!” a declarat astăzi directorul general al Societății Naționale a Căilor Ferate Române (SNCFR), Ioan Pintea, în cadrul unei întâlniri a ministrului Transporturilor, Lucian Bode, cu administrația arădeană. Întâlnirea a avut loc la Sala Ferdinand, a Palatului Administrativ. Anterior, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a vizitat fabrica Astra Vagoane Călători SA, unde proprietarul Valer Blidar i-a prezentat ultimele modele de trenuri și tramvaie fabricate la Arad.

La întâlnirea de la Sala Ferdinand, din partea Consiliului Județean Arad, președintele Iustin Cionca și vicepreședintele Sergiu Bîlcea au vorbit despre șoseaua de centură din zona de est a municipiului Arad și importanța acesteia pentru comunitate.

,,L-am însoțit astăzi, în prima parte a vizitei, pe dl Lucian Bode, ministrul Transporturilor, la fabrica de vagoane Astra Vagoane Călători SA, o mândrie a industriei românești. Astăzi, tramvaie moderne realizate la Arad rulează în mai multe orașe din țară, iar în perioada următoare vor fi prezente în și mai multe! Iar trenurile de călători construite la Arad circulă pe patru continente. Asta înseamnă respect față de tradiție și față de clienți, așa trebuie să fie un veritabil ambasador al economiei românești! Consiliul Județean a susținut proiectul șoselei de centură din estul municipiului, care va închide inelul rutier din jurul municipiului Arad. Este cel mai consistent proiect de infrastructură de la nivelul județului, la finalul căruia Aradul va fi singurul municipiu din România cu o șosea completă de centură! În prezent, proiectul este pe lista de rezervă a Programului Operațional Regional, așteptând finanțare”, au declarat reprezentanții Consiliului Județean Arad.

Atât ministrul Lucian Bode, cât și directorul general al SNCFR, au insistat asupra amplorii proiectelor arădene. Aradul, aflat pe culoarul IV pan-european, are în curs lucrări de modernizare a căii ferate de mare viteză de la Curtici la limita cu județul Hunedoara, are în lucru 326 kilometri de drumuri județene, în diferite faze de execuție a lucrării, proiecte europene în valoare de 400 milioane lei pentru drumurile județene în domeniul infrastructurii, iar Aeroportul Internațional Arad este cuprins în masterplanul de dezvoltare al Ministerului Transportului cu suma de 27 milioane de euro. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.