Ministrul Marcel Vela a făcut astăzi un control la Vama Nădlac de pe autostradă, rămânând cu o impresie bună despre desfășurarea tranzitului transfrontalier, după măsurile luate joi seara. Vama Nădlac II este tranzitată în aceste moment doar de autocamioane și transportatori de marfă. 

„Nu mai sunt ccele coloane interminabile unde se stătea ore-n șir la coadă ca să intre marfa în România, existând chiar pericolul să fie anulate unele curse. Trecerea frontierei se derulează într-o conjunctură normală, procedura de trazit este bine organizată, colegii de la DSP, de la Poliția de Frontieră, de la vamă, toți care lucrează aici sunt prezenți la datorie. Traficul este fluidizat ceea ce înseamnă că în magazinele din România marfa ajunge la timp. Companiile care folosesc subansamble, materiale, diverse produse care le asamblează ăn România, sunt foarte multe companii care lucrează în România și servicii și produse care au nevoie de marfă. În același timp și cei care duc din România marfă în alte țări, când revin acasă, nu stau ore-n șir, ajung repede la familii sau la firme pentru a fi pregătiți , nestresați, pregătiți pentru următoarea cursă.

La nivel național, infracționalitatea a scăzut. Sunt oameni care se ocupau cu infracțiuni afară, vreau să-i atenționez pe toți că vom aplica legea, inclusiv Guvernul României a modificat acte normative, prin care infracțiunile în stare de urgență sunt pedepsite cu mai multă rapiditate și cu sporuri de pedeapsă, sunt considerate cu forma agravantă. Noi luăm măsuri care nu sunt populare sunt și greu de suportat dar cu toții facem un efort ca să-i salvăm pe concetățenii noștri. Am mărit dispozitivele și am dat ordin să fie foare aspru pedepsite și actiunile de intervenție vor fi multiplicate. Vor fi aduși urgent in fața procurorului”, a spus ministrul Marcel Vela. 

 

Recomandările redacției