accident[1]Un minor a fost accidentat mortal, miercuri, în localitatea Iermata Neagră, în urma unui eveniment rutier.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că, în jurul orelor 21,35,  un  băiat, în vârstă de 13 ani, din Zerind, circula pe o bicicletă, iar la intersecţia cu Drumul Comunal 119 nu a acordat prioritate de trecere  unui autoturism marca Dacia 1310, condus de către S. Szabolcs, de 32 ani, din aceeaşi localitate, care circula din direcţia Zerind către Iermata Neagră.
„În urma coliziunii, minorul a fost rănit şi, în timp ce era transportat la Spitalul Clinic Judeţean Arad, a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcoltest, rezultatul fiind 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul din Chişineu-Criş pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, preciza comisar Camelia Tuduce, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
Pentru a preîntâmpina astfel de tragedii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad face câteva recomandări bicicliştilor: Ca să poţi conduce o bicicletă pe drumurile publice trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani şi să cunoşti regulile de circulaţie şi să fii echipat regulamentar; în condiţii de vizibilitate slabă este obligatoriu să porţi vestă fluorescentă reflecto­rizantă iar bicicleta să fie prevăzută în faţă cu lumină albă, iar în spate cu lumină roşie; schimbarea direcţiei de mers se face după o temeinică asigurare şi semnalizare din timp a intenţiei de a vira; nu traversa carosabilul cu bicicleta nici măcar pe trecerile pentru pietoni.

Recomandările redacției