frontiera
Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit un minor în vârstă de 12 ani ascuns, sub o pătură, într-un microbuz condus de un român, care intenţiona să-l scoată ilegal din ţară.
La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat Lucian Ion A., de 42 de ani, din Hunedoara, care conducea un microbuz de transport persoane, înmatriculat în România. În autoturism călătoreau, ca pasageri, opt persoane – patru femei şi patru bărbaţi -, care aveau ca destinaţie finală Italia.
„Cu ocazia controlului, colegii mei au descoperit, ascunsă între bancheta din spatele autoturismului şi celelalte rânduri de scaune, acoperită cu o pătură, un băiat de 12 ani; şoferul a motivat gestul său prin faptul că dorea să ducă minorul în Italia la părinţii săi, dar nu avea împuternicire de la aceştia”, ne informa agent-şef Adelina Limban, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria ilegală a minorului, iar lui Lucian Ion A. i-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participare improprie la tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat.

Recomandările redacției