sinucidere

Update
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, prin vocea Vanienei Vanci, purtător de cuvânt al instituţiei, confirmă faptul că mama l-a dojenit pe acesta pentru că, marţi, băiatul s-a dus să joace fotbal, deşi miercuri urma să aibă teză. Ce a fost în sufletul băiatului, însă, nimeni nu poate şti…
„A fost o simplă dojană, aşa cum fiecare părinte mai obişnuieşte s-o facă pentru binele copilului său.
Oricum, o echipă mobilă a instituţiei noastre s-a deplasat la familie pentru evaluarea iniţială a situaţiei. În urma datelor culese din teren, de la Primărie, Şcoală şi familie, nu se impune pentru copiii minori măsura de protecţie. Totuşi, vom oferi consiliere psihologică şi suport copilului de 14 ani care şi-a găsit fratele spânzurat. De asemenea, dacă ni se va cere, vom proceda la fel şi în cazul celorlalţi trei copii minori. Familia are un nivel mediu de trai şi nu este beneficiara unor servicii sociale. Sunt bine îngrijiţi şi nu a fost vorba, în niciun caz, de abuz sau de neglijenţă familială”, a mai completat Vanina Vanci, purtător de cuvânt al DGASPC Arad.

Un copil de 12 ani, din Tisa, şi-a pus capăt zilelor, marţi seara, fiind găsind spânzurat de către membrii familiei într-o anexă din spatele casei.
Din primele informaţii pe care le-am obţinut de la Ovidiu Liber, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, „în jurul orei 22,00, un membru al familiei a anunţat, prin 112 faptul că unul dintre cei şapte copii, un băiat în vârstă de 12 ani, a fost găsit spânzurat. Imediat, conform procedurilor, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, dar şi SMURD-ul, care iniţiat manevrele de resuscitare. Băiatul a murit la Spitalul Judeţean Arad. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că nu există suspiciuni cu privire la cauzele decesului, fiind voprba de un act suicidal”.
Trupul minorului urmează să fie transportat la medicina legală, în vederea efectuării autopsiei.
Băiatul provine dintr-o familie numeroasă, cu multiploe probleme sociale (doar tata munceşte, mama fiind casnică) şi, se speculează faptul că decizia pe care a luat-o băiatul este cauzată de o ceartă pe care a avut-o cu părinţii cu privire la notele slabe de la învăţătură.

Recomandările redacției