frontiera
Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un tânăr de 17 ani care încerca să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de cartea de identitate a altei persoane, deoarece acesta nu avea acordul părinţilor.
„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat, zilele trecute, pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autoturism marca Opel, condus de Vasile M. din Bacău o persoană de sex masculin, care s-a legitimat cu o carte de identitate românească. Cu ocazia controlului, colegii mei au constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat, motiv pentru care a fost condusă la sediu pentru cercetări, stabilindu-se că este vorba de D. Gh. D., de 17 ani, din Bacău. Acesta a declarat că dorea să ajungă în spaţiul Schengen”, preciza comisar-şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei minorului în cauză şi cercetarea acestuia pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat.

Recomandările redacției